Voor dit onderdeel is een flashplayer vereist.
Op uw computer is geen bruikbare Flashplayer gevonden.
Klik hier om de meest recente flashplayer te downloaden.

Annemarie Mooren Productions

Ziek van het buitenland!

Sommige mensen nemen hun hond mee op vakantie naar het buitenland. Dat is natuurlijk best gezellig. Lekker samen wandelen en misschien kan hij wel mee zwemmen. Maar er is ook een gevaar! In het buitenland heb je namelijk allerlei enge ziektes bij honden die hier niet voorkomen. Met moeilijke namen zoals leishmania en ehrlichliose. Honden worden daar echt doodziek van. Je kunt ze er niet van tevoren tegen inenten. Maar de ziekten worden overgedragen door muggen en teken. Dus je kunt er in ieder geval wel voor zorgen dat je hond een goed middel heeft gehad tegen teken. Als je naar het buitenland gaat met de hond moet je nog veel meer dingen doen. Bijvoorbeeld dat hij gechipt is en dat hij een dierenpaspoort heeft. Het LICG heeft nu een heel handig overzicht van alle landen op de website staan. Hier kun je gewoon het land aanklikken waar je door moet of waar je heen gaat en dan zie je precies welke inentingen de hond nodig heeft en wat je nog meer moet regelen. Kijk op www.licg.nl bij vakantie en huisdieren.

Stoere honden

Boris is een politiehond. Die zijn heel knap in de dingen die ze allemaal kunnen maar het zijn niet altijd de gemakkelijkste honden. Ze moeten namelijk heel stoer zijn als ze tegen boeven moet optreden. Gewone mensen en kinderen kunnen ze vaak niet zomaar aaien. Daar houden ze niet van. De enige die er eigenlijk goed mee overweg kan is de politieman. Je moet ook nooit proberen om je eigen hond dezelfde oefeningen te leren. Dat loopt fout af. Jouw hond weet namelijk niet het verschil tussen een echte boef en een rennende jogger in het park. Trouwens, je eigen hond vindt het ook wel leuk om te kijken wie er het stoerst is. Als hij bijvoorbeeld met een flostouwtje aankomt om te ?touwtrekken?. Dat mag best als je er maar voor zorgt dat jij uiteindelijk altijd ?wint?. En als het te fanatiek wordt, moet je stoppen. Je hoort wel dat dit niks is voor kleine kinderen. Op de website van het LICG kun je nog veel meer lezen over opvoeding van honden en voor kinderen onder de 6 jaar is er de Blauwe Hond. Die leert ze precies hoe ze met de hond om moeten gaan.

Zielige zwerfhonden en katten niet meenemen!

Als je naar het buitenland gaat kom je soms op de camping of bij het hotel zwerfhonden en zwerfkatten tegen. Vooral in zuidelijke landen zie je dat veel. Deze dieren zijn helemaal gewend aan gasten en laten zich graag lekker verwennen. Je zou ze het liefst mee naar huis willen nemen maar dat kun je beter niet doen. Deze dieren kunnen enge ziektes hebben die andere honden en katten in Nederland ook ziek kunnen maken. Hondsdolheid bijvoorbeeld, is zelfs levensgevaarlijk voor mensen. En daarbij zijn deze dieren ook niet echt gewend aan onze manier van leven in het gezin. Sommigen plassen bijvoorbeeld gewoon in huis. Zo?n dier is zijn vrijheid gewend en maak je echt niet blij met een verwend binnenleventje. Als je toch iets wilt doen voor de zwerfdieren kun je beter voedsel of geld geven aan de dierenbescherming die daar zit. Die kunnen de zwerfdieren veel beter helpen.